Σύντομο ιστορικό

Στις αρχές του 1990 ο Γιώργος Υφαντίδης, τότε ποιμένας της εκκλησίας του Ακροπόταμου, ένιωσε πως ο Θεός τον καλεί να υπηρετήσει την πόλη της Λάρισας. Λίγους μήνες αργότερα εκείνος και η οικογένεια πήραν την απόφαση να μετακομίσουν μόνιμα στην πόλη της Λάρισας.
Τα πρώτα χρόνια οι συναντήσεις γίνονταν κατ’ οίκων, παρόλα αυτά όμως η συμμετοχή των ατόμων αυξανόταν και για τον λόγο αυτό το 1996 αγοράστηκε ένας χώρος σε κεντρικό σημείο της πόλης όπου θα μπορούσαν να γίνονται οι συναθροίσεις με περισσότερη άνεση.

Το 1998 η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Λάρισας αναγνωρίστηκε επισήμως, έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο αριθμός των ατόμων αυξανόταν χρόνο με το χρόνο και έτσι υπήρχε ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερο χώρο. Για τον λόγο αυτόν, τον Οκτώβριο του 2008 αγοράστηκε ο 3ος όροφος του κτιρίου και κατά συνέπεια η εκκλησία μεταφέρθηκε από τον 1ο στον 3ο όροφο.

O 1ος όροφος πλέον χρησιμοποιείται σαν μέρος συνάντησης και ψυχαγωγίας: για τους νέους, την ομάδα γυναικών καθώς και ως χώρος φιλοξενίας.

 668 total views,  1 views today

Print Friendly, PDF & Email

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Λάρισας