Η παρουσία του Θεού στη ζωή μας φέρνει ειρήνη, σκοπό, δύναμη.

Η ειρήνη φαίνεται στις σχέσεις μας με τον Θεό, τους άλλους ανθρώπους και τον κόσμο.

Ο σκοπός είναι η κατανόηση του θελήματος του Θεού στη ζωή μας.

Η δύναμη είναι η ικανότητα να επιτύχουμε όλα εκείνα για τα οποία ήρθαμε στον κόσμο.

Πόσο στενή και προσωπική είναι η σχέση σου με τον Θεό;

Αυτό μπορεί να προσδιορισθεί σε κάποιο βαθμό, από το πόσο συχνά αισθάνεσαι την παρουσία Του στη ζωή σου.

 1. Κάθε λεπτό – κάθε λεπτό που είσαι ξύπνιος
 2. Κάθε ώρα – συχνά στη διάρκεια της ημέρας
 3. Κάθε μέρα – κάποιες στιγμές στη διάρκεια της ημέρας
 4. Κάθε εβδομάδα – ίσως κάθε φορά που συμμετέχεις σε θρησκευτικές εκδηλώσεις
 5. Κάθε μήνα – περιστασιακά στη διάρκεια του έτους
 6. Κάθε χρόνο – π.χ. τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, στο γάμο ή στην κηδεία κάποιου αγαπημένου προσώπου
 7. Σπάνια – την ώρα της κρίσης (θάνατος στην οικογένεια, οικονομική καταστροφή, σεισμός)

Είσαι βέβαιος ότι θα περάσεις την αιωνιότητα στον ουρανό;

Ας υποθέσουμε ότι είσαι θύμα ατυχήματος και βρίσκεσαι στην πύλη του ουρανού. Οταν σε ρωτήσουν: “Γιατί πρέπει να περάσεις μέσα;” τι θα απαντήσεις;

Η Αγία Γραφή λέει: “Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή το Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια.” (Ιωαν.3,16).

Μπορείς να αποκτήσεις τώρα στενή σχέση με τον Θεό, και να έχεις τη βεβαιότητα ότι θα ζήσεις μαζί Του στον ουρανό για πάντα.

Αυτά είναι τα καλύτερα νέα που άκουσες στη ζωή σου.

Ο Θεός σε αγαπάει και σου έχει δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσεις αιώνια ζωή.

 

 • Τι είναι αιώνια ζωή;

 

ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ

“Να ποιά είναι η αιώνια ζωή: Ν’αναγνωρίζουν οι άνθρωποι εσένα ως το μόνο αληθινό Θεό, καθώς κι’ εκείνον που έστειλες, τον Ιησού Χριστό” (Ιωαν. 17,3).

Στην Αγία Γραφή ο Θεός αποκαλύπτει τον εαυτό Του. Αποκαλύπτει ότι είναι Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Είναι ο Παντοδύναμος Δημιουργός των πάντων.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΘ’ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ

Γι’ αυτό τον λόγο, ο άνθρωπος είναι μια προσωπικότητα, με πνευματική υπόσταση με αίσθημα του σωστού και του λάθους, και έχει την ικανότητα να λατρεύει, να αγαπά και να επικοινωνεί.

Το να γνωρίσεις τον μόνο Αληθινό Θεό, σημαίνει να έχεις στενή, προσωπική σχέση μ’ Εκείνον – όχι μόνο να γνωρίζεις γι’ Αυτόν.

 

 • Πώς εκφράζεται η αιώνια ζωή;

 

Η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η πρώτη και μεγάλη εντολή είναι:

“Ν’αγαπάς τον Κύριο το Θεό σου μ’ όλη την καρδιά σου και μ’ όλη την ψυχή σου, μ’ όλη τη δύναμη σου και μ’ όλο το νου σου. Και τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου” (Λουκ.10,27).

Η αγάπη του ανθρώπου για τον Θεό φαίνεται από την αγάπη του για τους ανθρώπους.

“..αυτός που δεν αγαπάει τον αδερφό του, τον οποίο βλέπει, πώς μπορεί να αγαπάει το Θεό, τον οποίο δε βλέπει;” (Α’ Ιωαν. 4,20). Η ικανότητά μας να έχουμε σχέσεις αγάπης έχει διαβρωθεί από την αμαρτία.

Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Ανυπακοή είναι το να κάνεις ότι ο Θεός λέει πως είναι κακό – με πράξεις, διάθεση ή σκέψη.

“Οποιος μισεί τον αδερφό του είναι ανθρωποκτόνος,” (Α’ Ιωαν. 3,15).

“Οποιος βλέπει… με πονηρή επιθυμία, έχει κιόλας διαπράξει μέσα του μοιχεία” (Ματθ.5,28).

Ανυπακοή είναι να μήν κάνεις ότι ο Θεός λέει πως είναι σωστό.

“Οποιος, λοιπόν, ξέρει να κάνει το καλό και δεν το κάνει, αμαρτάνει” (Ιακ.4,17).

Ο Θεός απαιτεί τελειότητα.

Ο Χριστός είπε: “… γίνετε λοιπόν κι’εσείς τέλειοι, όπως τέλειος είναι και ο Πατέρας σας ο ουράνιος” (Ματθ.5,48).

 

 • Πώς καταστρέφει τις σχέσεις η αμαρτία;

 

Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

“Οι ανομίες σας σας χώρισαν από τον Θεό σας” (Ησ.59,2).Ο Θεός είναι πλέον για μας ο δίκαιος Κριτής και όχι ο στοργικός πατέρας.

Οταν η σχέση μας με τον Θεό δεν είναι σωστή, η ικανότητα να έχουμε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους καταστρέφεται. Πληγώνουμε ο ένας τον άλλον. Πληγώνουμε ιδιαίτερα τους εαυτούς μας. Προκαλούμε θλίψη στον Θεό με το να μην υπακούμε στις εντολές Του.

“Οι ανομίες σας σας χώρισαν από τον Θεό σας” (Ησ.59,2).Ο Θεός είναι πλέον για μας ο δίκαιος Κριτής και όχι ο στοργικός πατέρας.

Οταν η σχέση μας με τον Θεό δεν είναι σωστή, η ικανότητα να έχουμε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους καταστρέφεται. Πληγώνουμε ο ένας τον άλλον. Πληγώνουμε ιδιαίτερα τους εαυτούς μας. Προκαλούμε θλίψη στον Θεό με το να μην υπακούμε στις εντολές Του.

“Οι ανομίες σας σας χώρισαν από τον Θεό σας” (Ησ.59,2).Ο Θεός είναι πλέον για μας ο δίκαιος Κριτής και όχι ο στοργικός πατέρας.

Οταν η σχέση μας με τον Θεό δεν είναι σωστή, η ικανότητα να έχουμε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους καταστρέφεται. Πληγώνουμε ο ένας τον άλλον. Πληγώνουμε ιδιαίτερα τους εαυτούς μας. Προκαλούμε θλίψη στον Θεό με το να μην υπακούμε στις εντολές Του.

Η μοναδική απάντηση σ’ αυτό το πρόβλημα είναι ο Χριστός

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΙΤΗΣ

“Ενας είναι ο Θεός κι’ ένας ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός, που πρόσφερε τη ζωή του ως λύτρο για χάρη όλων” (Α’ Τιμ.2,5-6).

Δεν είναι μόνο αληθινός άνθρωπος, είναι και αληθινός Θεός. Ο προφήτης Ησαίας, προβλέποντας τη γέννησή Του 800 χρόνια πιο μπροστά είπε: “Ενα παιδί γεννήθηκε για μας, ένας γιος μας δόθηκε … και θα ονομαστεί … Θεός Δυνάμεως” (Ησ.9,6) και “μόνο στο Χριστό κατοικεί σωματικά όλη η θεότητα”(Κολ.2,9)

Σαν Αληθινού Θεού, η πληρωμή Του για την αμαρτία του ανθρώπου έχει απεριόριστη αξία. Σαν Αληθινός άνθρωπος, μπορούσε να νοιώσει τέλεια τον άνθρωπο και να πληρώσει για τις αμαρτίες του.

 

 • Τι έκανε για μας;

 

ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

ΕΖΗΣΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΖΩΗ!

Ο απόστολος Πέτρος διακηρύττει ότι “Αυτός αμαρτία δεν έκανε, και δόλος στο στόμα του δεν βρέθηκε” (Α’ Πετ.2,22).

 

 • Μετά από τριάντα τρία χρόνια τέλειας ζωής, τι έκανε ο Χριστός;

 

ΠΕΘΑΝΕ

“Αυτός σήκωσε τις αμαρτίες μας με το ίδιο του το σώμα στο σταυρό, για να πεθάνουμε κι’ εμείς ως προς την αμαρτία, και να ζήσουμε μέσα στο θέλημα του Θεού” (Α’ Πετ.2,24)

“Μας συγχώρησε όλα τα παραπτώματα. Κατήργησε το χρεόγραφο με τις διατάξεις του, που ήταν εναντίον μας, και το έβγαλε από τη μέση καρφώνοντάς το στο σταυρό” (Κολ.2,13-14).

 

 • Τι συνέβη μετά;

 

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ!

Ο Λουκάς διακηρύττει: “Παρουσιάστηκε σ’ αυτούς (τους αποστόλους) ζωντανός με πολλές αποδείξεις. Εμφανιζόταν σ’ αυτούς για σαράντα μέρες” (Πραξ.1,3).

Αυτό είναι το πιο σπουδαίο και ένα από τα πιο τεκμηριωμένα γεγονότα της ιστορίας.

Τώρα μπορούμε να αποκτήσουμε αιώνια ζωή.

Αφού λοιπόν η σχέση σου με τον Θεό αποκαταστάθηκε, πρέπει να μετανοιώσεις.

ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ. ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ, ΑΠΟΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΚΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΥ.

“Οποιος τις αμαρτίες του κρύβει δεν θα μπορέσει να προκόψει. Μα όποιος τις ομολογεί και τις εγκαταλείπει, αυτός θα ελεηθεί” (Παρ.28,13).

Είναι απαραίτητο να μετανοιώσεις για τα λάθη σου! Η θεία φύση του Θεού δεν Του επιτρέπει να συγχωρεί αν προηγουμένως δεν υπάρχει μετάνοια. Δεν ωφελεί απλώς να λυπάσαι για τα λάθη του παρελθόντος.

Η σχέση έχει αποκατασταθεί με την πίστη.

ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Δεν είναι ένα τυφλό πήδημα στο σκοτάδι.

Βασίζεται στις υποσχέσεις της Αγίας Γραφής που πραγματοποιήθηκαν στην πορεία της ιστορίας –στο γεγονός ότι ο Χριστός έζησε μια τέλεια ζωή, πέθανε και αναστήθηκε από τον τάφο και είναι πάλι ζωντανός.

Όταν ο Χριστός αναστήθηκε από τον τάφο, είπε στο Θωμά, “Φέρε το χέρι σου και βάλ’ το στην πλευρά μου. Πάψε ν’ αμφιβάλλεις και πίστεψε”. Ο Θωμάς του αποκρίθηκε: “Εσύ είσαι ο Κύριός μου και ο Θεός μου!” (Ιωαν.20,27-28).

ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Η πείνα σου δεν ικανοποιείται απλώς με το να γνωρίζεις ότι υπάρχει φαγητό. Πρέπει να το φας.

Το να ξέρεις απλώς για τον Χριστό δεν είναι το ίδιο με το να έχεις στενή, προσωπική σχέση μ’ Αυτόν.

ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ο Χριστός μας δίδαξε να εμπιστευόμαστε τον Θεό για τις ανάγκες της καθημερινής ζωής. Μας παρακίνησε να προσευχόμαστε , “Δώσε μας σήμερα τον απαραίτητο για τη ζωή μας άρτο” (Ματθ.6,11). Υπάρχουν όμως στη ζωή περισσότερα πράγματα από αυτά που φαίνονται: “Οσα φαίνονται είναι πρόσκαιρα, ενώ όσα δε φαίνονται είναι αιώνια” (Β’ Κορ.4,18).

 

 • Τι είναι λοιπόν η Πίστη;

 

ΠΙΣΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Σ’ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

Ο απόστολος Ιωάννης είπε: “Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή το Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια.” (Ιωαν.3,16).

Ο Χριστός είπε: “Κανείς δεν πάει κοντά στον Πατέρα εκτός αν περάσει από μένα” (Ιωάν.14,6).

Σώζουσα πίστη δεν είναι πίστη χωρίς αποδείξεις. Είναι αφοσίωση στον Ιησού Χριστό χωρίς επιφυλάξεις.

 

 • Τι συμβαίνει όταν πιστεύω;

 

ΑΠΟΚΤΩ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

Ο Θεός ξεκινά μια καινούργια προσωπική σχέση μαζί σου. Σου δίνει ζωή που έχει δύναμη. Ζωή που έχει σκοπό.

Το καταλαβαίνεις αυτό; Θέλεις να έχεις κι’ εσύ μια τέτοια σχέση με τον Ιησού Χριστό και να αποκτήσεις τώρα την αιώνια ζωή;

Αυτή είναι η σπουδαιότερη απόφαση που χρειάζεται να πάρεις σ’ όλη σου τη ζωή.

ΣΚΕΨΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ τι απαιτείται για να ξεκινήσει αυτή η καινούργια σχέση με τον Χριστό και να αποκτήσεις ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ σημαίνει να γνωρίσεις τον Θεό, στενά, προσωπικά. Αυτό φαίνεται από τις σχέσεις αγάπης. Επιδιώκεις με τη βοήθεια του Θεού να Τον αγαπάς με όλη σου την καρδιά και να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου.

Αυτό φαίνεται κυρίως στις σχέσεις σου με άλλα μέλη της οικογενείας Του. Η οικογένειά Του συγκεντρώνεται στις τοπικές εκκλησίες. Ο Θεός ζητά από σένα να είσαι και εσύ ένα υπεύθυνο μέλος μιας τοπικής εκκλησίας που μεγαλώνει πνευματικά.

Αυτό ζητάς;

Η ΑΜΑΡΤΙΑ καταστρέφει την ικανότητά σου να έχεις σχέσεις αγάπης. ΑΜΑΡΤΙΑ σημαίνει ανυπακοή. Μας χωρίζει από τον Θεό και καταστρέφει την ικανότητά μας να συναναστρεφόμαστε τους ανθρώπους.

Αναγνωρίζεις ότι είσαι αμαρτωλός;

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι η μοναδική απάντηση σ’ αυτό το πρόβλημα. Είναι ο μοναδικός μεσίτης. Έκανε ότι χρειαζόταν για να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας με τον Θεό. Έζησε μια τέλεια ζωή, πέθανε, και βγήκε ξανά από τον τάφο ζωντανός.

Αναγνωρίζεις ότι ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη απάντηση στο πρόβλημα της αμαρτίας στη ζωή σου;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ πριν αποδεχθείς την αποκατάσταση των σχέσεων. Αυτό δε σημαίνει να λυπάσαι γιατί η αμαρτία σου αποκαλύφθηκε. Πρέπει να μετανοιώσεις για τα λάθη σου, να τα αποστραφείς με τη βοήθεια του Θεού και να εκζητήσεις τον Ιησού Χριστό σαν Κύριό σου.

Θέλεις να εγκαταλείψεις ο,τιδήποτε στη ζωή σου δεν ευχαριστεί τον Κύριο;

Η ΠΙΣΤΗ αποκαθιστά τη σχέση με τον Θεό. Η Πίστη δεν είναι τυφλή εμπιστοσύνη, δεν είναι εγκεφαλική εμπιστοσύνη, ούτε εμπιστοσύνη της στιγμής. Πίστη σημαίνει να στηρίζεσαι στον Ιησού Χριστό και μόνο σ’ Αυτόν για να αποκτήσεις αιώνια ζωή. Αναζητάς κάτι τέτοιο;

Πώς μπορείς να αποκτήσεις αιώνια ζωή;

ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ τον Ιησού Χριστό και προσευχήσου με ειλικρίνεια μια προσευχή σαν κι’ αυτή και ο Θεός θα σου δώσει αιώνια ζωή.

Κύριε, έχω αμαρτήσει. Μετανιώνω για τις αμαρτίες μου. Σου ζητώ να με απαλλάξεις απ’ αυτές. Πάρε εσύ τον έλεγχο της ζωής μου. Κύριε, θέλω να έχω αιώνια ζωή. Θέλω να έχω μια στενή, προσωπική σχέση μαζί Σου. Θέλω να είμαι βέβαιος ότι θα ζήσω για πάντα μαζί Σου στον ουρανό. Βοήθησέ με να γίνω ένα υπεύθυνο μέλος σε μια τοπική εκκλησία όπου θα μεγαλώνω πνευματικά

Στο όνομά του Χριστού προσεύχομαι. Αμήν.

“Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή το Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια.” (Ιωαν.3,16).

Ο Θεός δε λέει ψέματα! Ο λόγος Του είναι αληθινός!

Με βάση τη δική Του υπόσχεση και τη δική σου ανταπόκριση, έχεις τώρα πια αιώνια ζωή;

ΑΝ κάποιος σε ρωτήσει “έχεις στενή, προσωπική σχέση με τον Θεό;” τι θα απαντήσεις;

ΑΝ πρόκειται να εγκαταλείψεις αυτόν τον κόσμο απόψε, πού θα βρίσκεσαι όταν ανοίξεις τα μάτια σου;

ΑΝ στην πύλη του ουρανού σε ρωτήσουν για ποιό λόγο πρέπει να σε αφήσουν να περάσεις μέσα, τι θα απαντήσεις;

ΑΝ πιστεύεις στ’ αλήθεια μόνο στον Χριστό, τότε στην πύλη του ουρανού ο Κύριος θα σου πει: “Ελα μέσα, καλέ και πιστέ υπηρέτη…”

Οταν πιστεύεις στον Χριστό, δεν γίνεται μόνο ο Κύριός σου και ο Θεός σου. Γίνεται και ο Καλύτερος Φίλος σου. Εμπιστεύσου Τον, είναι ο μόνος που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ.

 210 total views,  1 views today

Print Friendly, PDF & Email

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Λάρισας